irrimec

Minirain | Angela Alfa

MINIRAIN

МАЛИ МАШИНИ

ОДЛИЧНИ ПЕРФОРМАНСИ

Економски и „повеќекратни“ модели се соодветни за професионално наводнување на мали и средни површини.

Бедем за вртење.


Вентилатор со погон или турбина со погон две големини на турбина за 3/20 или 10/50 m3/hr.


Автоматски систем за намотување на цревото со константна брзина.


Трактор PTO за брзо намотување на црево без вода – стандардно вклопување на турбинска машина, опционално дополнително на машина за дувување.


Сигурносен систем за исклучување за да се запре навртувањето на крајот на вртењето или во случај на нерамномерно намотување на цревото.


Систем за подигнување со дигалка крик на машини Eco Rain, дополнително по избор.


Количка со три тркала со прилагодлив превоз.


Стандардна прскалка со три млазници.


Гумено црево за наводнување, висок притисок, со спојки.

OPTI RAIN ST7

Модели
Рамка
0 PE mm
PE Должина m
90  TG

ST7

90

600 – 650

100 TG

ST7

100

530 – 600

110 TG

ST7

110

480 – 500 – 550

120 TG

ST7

120

400 – 420

125 TG

ST7

125

350 – 380 – 400

135 TG

ST7

135

350

OPTI RAIN ST7 irrimec | Angela Alfa

OPTI RAIN ST8

Модели
Рамка
0 PE mm
PE Должина m
100 TG

ST8

100

580 – 600 – 650 – 700

110 TG

ST8

110

530 – 550 – 600 – 650

125 TG

ST8

125

430 – 450 – 520 – 600

135 TG

ST8

135

400 – 450 – 480 – 500

OPTI RAIN ST8 | Angela Alfa
Master Range irrimec | Angela Alfa

MASTER RANGE

СИТЕ ПРИДОБИВКИ ОД ПЛАТФОРМА

СИСТЕМОТ ЗА ПОДРШКА ПЛУС ПОГОДНОСТА

НА ХИДРАУЛИЧНИОТ СИСТЕМ

Master range на наводнувачи денес се највисоката референтна точка за професионално наводнување. Дизајнирано е и изградено за работа на големи фарми и опремено е со долги црева со голем дијаметар. Машината во работна положба седи на земја на галванизирана платформа со голем дијаметар, која обезбедува практична, стабилна и безбедна работа во сите работни услови и во исто време овозможува ротација на барабанот за 360 степени.

Невообичаениот високиот клиренс овозможува лесно транспортирање на наводнувачот дури и во најтешките услови. Централната хидраулична контролна единица за подигање и спуштање на тркалата, стабилизирачките нозе и количката, и ротацијата на барабанот овозможува машината да ја управува само еден човек. Патентираната турбина Irrimec обвиткан во алуминиум и неговиот уникатен дизајн на работно коло, значи дека загубите на фракциите се сведени на апсолутен минимум, истовремено гарантирајќи голем опсег на брзини на ветер (10-100 M/hr) и проток од 10 m³/hr – 130 м³/час. Менувачите имаат вградено PTO на ветер и автоматско сопирање на барабанот кога количката се извлекува.

Моделите MT & MF имаат погон со мал вртежен момент од едната страна на барабанот, а моедлите MM / MDT / MDT MP имаат погон со мал вртежен момент од двете страни на барабанот. Погонските прстени со голем дијаметар овозможуваат висок степен на ефикасност. Сите модели можат да бидат опремени со компјутерскиот систем за контрола на Irrimec DOSIDIS/TAKY.

MASTER RANGE MP

НАВОДНУВАЧИ СО ДИЗЕЛ ПУМПА

ИНКОРПОРИРАНИ ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА

САМОСТОЈНА ЕДИНИЦА ЗА НАВОДНУВАЊЕ

MF3, MDT8/2, MM3 и MDT12 модели се исто така достапни со вградена пумпна единица. Ова решение овозможува да се земе вода директно од канал или подземна цевка. Ова заштедува време кога ја ставате машината во функција.

Master Range MP | Angela Alfa